PodCast: Potențialul turistic antropic al raionului Cahul
Acest PodCast a fost filmat pe teritoriul raionului Cahul având ca subiect: Potențialul turistic antropic al raionului Cahul, în cadrul căruia s-a făcut o scurtă trecere în revistă a principalelor obiective turistice ale raionului, dintre care:
- Catedrala „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din mun. Cahul;
- Biserica de Rit vechi „Acoperământul Maicii Domnului” din mun. Cahul;
- Biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din s. Colibaşi;
- Biserica ”Sf. Nicolae” din s. Tartaul de Salcie;
- Muzeul Ținutului Cahul;
- Muzeul satului Giurgiuleşti;
- Muzeul de Istorie şi Etnografie Plai Natal din s. Slobozia Mare;
- Casa Dorului din s. Văleni;
- Muzeul de Istorie și Etnografie din s. Văleni;
- Valul lui Traian din s. Vadul lui Isac;
- Drumul lui Petru Rareş din s. Văleni;
- Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu” din mun. Cahul;
- Zona de Agrement ”Potcoava Verde” din s. Slobozia Mare;
- Baza de Odihnă și Agrement ”La Cotihana” din s. Cotihana;
- Etc.
De asemenea, în PodCast se face referire și la potențialul gastronomic, cultural și meșteșugăresc, raionul Cahul remarcîndu-se cu o istorie bogată în acest sens și cu un prezent în care cultura este un pilon important al comunității locale.
Vă invităm să vizionați PodCast-ul: Potențialul turistic antropic al raionului Cahul și să vizitați locațiile noastre, unde în primul rînd se pune accent pe oameni, cei care pun suflet în tot ceea ce fac, iar ceea ce fac este remarcabil! Oamenii sunt adevărata valoare a raionului Cahul!
PodCastul a fost realizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; comunitatea teritorială Reni, Ucraina; județul Galați, România)”, BSB 817 care este implementat de către IDIS „Viitorul” în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Consiliul Raional Cahul și Municipalitatea Reni. Proiectul este parte a Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020”. Programul Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, și de către țările participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina.
Conținutul PodCastului este responsabilitatea exclusivă a proiectului BSB 817 și nu poate fi, în nici un caz, luat pentru a reflecta punctele de vedere ale Uniunii Europene.