PodCast: Standardele de amenajare a unei pensiuni rurale
Acest PodCast fost filmat la Casa rurală ”La bunica Clava” din satul Văleni, care a servit drept model în materie de standarde de amenajare a pensiunilor rurale conform cerințelor EuroGites – o organizație profesională de turism care reprezintă acest sector la nivel european. Aceste criterii standard sunt grupate în 5 categorii, pe care le recomandăm tuturor pensiunilor rurale:
- Echipament: este necesară o atenție sporită privind stilul local de construcție, decorarea în stil local, starea de conservare, echipamente și aparate tradiționale / autentice, curățenie generală, dimensiunea camerelor, calitatea paturilor, dimensiunea zonelor comune, iluminare / ferestre în camere, baie / echipament minim, încălzire în cameră, ventilarea camerei, alimentarea cu apă;
- Împrejurimi: vorbim despre mediul înconjurător al structurii de cazare, resurse naturale, resursele antropice (etnografie, cultură, tradiție, arhitectură), contribuția la dezvoltarea locală / producția locală, responsabilitate socială şi culturală, responsabilitatea mediului;
- Servicii: remarcăm serviciile turistice prestate vizitatorilor, cum ar fi: mesele oferite la cazare, alegerea activităților de agrement la cazare, alegerea activităților de agrement în împrejurimi, acces / semnalizare, informații turistice furnizate;
- Aspecte intangibile (atenție personală, intimitate, ospitalitate): clientul primește o întâmpinare personală, i se furnizează informații personale și introducerea ofertelor locale, personalul este disponibil în timpul sejurului să ofere informații ori de câte ori este necesar, personalul cunoaște mai multe limbi străine;
- Securitate: trebuie asigurată protecția împotriva incendiilor și a accidentelor, controlul stării tehnice adecvate a echipamentelor, etc.
Aceste criterii, Casa Rurală ”La bunica Clava” le întrunește perfect, de aceea vă invităm cu drag și cu încredere să vizitați această destinație turistică. Pentru a vă convinge mai ferm, în continuare găsiți o scurtă descriere a Casei Rurale ”La bunica Clava” din satul Văleni, raionul Cahul.
Casa rurală „La bunica Clava” din s. Văleni, construită acum 60 de ani și restaurată recent, este o bucățică din istoria bunicilor noștri, un crâmpei din cultura și etnografia regiunii de sud a Republicii Moldova. Nu este doar despre acei pereți vechi de lut, construiți cu dăruire și responsabilitate de către rudele strânse în clacă, nici despre truda de a strânge la casa omului cele necesare traiului modest, nici despre zecile de straturi de vopsea de pe ușile casei pe care bunica Clava le-a acoperit an de an cu sârguință.
Casa rurală La Bunica Clava este despre oameni… Despre cei care au dat din mână în mână boțurile de lut până când zidurile au prins contur, este despre cei care au însuflețit aerul dintre ziduri, este despre cei care au sădit copaci și iubire, este despre ei, despre noi și despre oaspeții, cei care au scris, scriu și vor scrie istoria casei.
Vizitatorii au posibilitatea de a parcurge două trasee care au o poveste în spate:
- „Peste râpă la vie”
- „La Prut la spălatul Lânii”
Date de contact: +373 791 36651
PodCastul a fost realizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; comunitatea teritorială Reni, Ucraina; județul Galați, România)”, BSB 817 care este implementat de către IDIS „Viitorul” în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Consiliul Raional Cahul și Municipalitatea Reni. Proiectul este parte a Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020”. Programul Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, și de către țările participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina.Conținutul PodCastului este responsabilitatea exclusivă a proiectului BSB 817 și nu poate fi, în nici un caz, luat pentru a reflecta punctele de vedere ale Uniunii Europene.