Comunitatea teritorială Reni

Comunitatea teritorială a orașului Reni este o comunitate teritorială din Ucraina, în raionul Ismail din regiunea Odessa. Centrul administrativ al comunității este orașul Reni. Comunitatea s-a format in cadrul reformei administrativ-teritoriale din Ucraina. Prin unirea a 7 sate si 1 oras in consiliu orasenesc. Satele care au devenit parte a comunității din Reni: Dolynskoye, Kotlovyna, Limanskoye, Nagirnoye, Novosilskoye, Orlivska, Plavni. Comunitatea teritorială a orașului Reni – înființată la 17 iulie 2020. Suprafata 840,1 km. Populație 36.117 persoane (din 2015).

Corpurile de apă de pe teritoriul comunității:
• Fluviul Dunarea
• Lacuri: Cahul, Kartal, Yalpug, Kugurlui, Ruska.
Distanța de la orașul Reni până la centrul regional – Odesa pecaleaferată 400 km, pe drum – 300 km. Comunitatea Reni are o rețeaextinsă de autostrăzi – 275,9 km, asfaltate.
Centrulcomunitățiiestelegatpecaleaferată din Chișinău (R.Moldova), Galați (România), prindrumul de stat Reni-Odesa – Kiev, Reni – Izmail, Reni – Chișinău (R.Moldova). Reni este un nod mare de transport, care include un port de comerț maritim șigara Reni. Prinoraștreccoridoareleinternaționale de transport 7 și 9.

Switch The Language