Descoperă comunitatea teritorială Reni

Teritoriul Comunității Teritoriale Reni (Ucraina) este un sistem unic al lacurilor Dunării, care este cunoscut cu peisajele sale frumoase, flora și fauna bogată. Lacul Yalpug este considerat cel mai mare din Ucraina și al doilea ca mărime din Europa. Malurile lacurilor sunt un loc de cuibărit pentru păsări sălbatice rare, inclusiv rațe de lac și pelicani.

În satul Orlivka există un eco-parc „Kartal”, care a fost creat pentru a îmbunătăți sistemul ecologic, dezvoltarea plantațiilor energetice, renașterea industriilor tradiționale, inclusiv pescuitul, precum și promovarea turismului verde. Conceptul de parc se bazează pe o intervenție minimă a omului în peisajul lacului Kartal și în zona înconjurătoare. Creatorii parcului ecologic s-au limitat la amenajarea unei trasee prin câmpiile inundabile, construirea unui turn de supraveghere și amplasarea standurilor de informații.

Obiectele de interes turistic nu mai puțin importante sunt resursele istorice, culturale și etnografice ale Comunității Teritoriale Reni, inclusiv atracții asociate cu bogata istorie a coastei nordului Mării Negre.

Kartal este un monument arheologic cu semnificație națională în timpul existenței Romei Antice. Așezarea Kartal este situată pe „Muntele Pietrei”, la 1,5 km de satul Orlivka. „Muntele de piatră” este spălat pe trei părti de apele Dunării, Cahul și Lacul Kartal.

Teritoriul Comunității Teritoriale Reni face parte din sistemul zidului inferior troian. Conform versiunii științifice, arborele troian inferior a fost construit în secolul al III-lea î.Hr.d. și s-a întins aproximativ 126 km de la Prut (satul Vadul-lui-Isak, Moldova) până la lacul Sasyk (lângă Tatarbunary, Ucraina).

Printre obiectele interesante este monumentul în cinstea trecerii armatei ruse conduse de împăratul Nicolae I peste Dunăre și începutul campaniei de la Constantinopol.

Trecerea a existat aici din cele mai vechi timpuri. A fost folosita în diferite momente de către regele persien Darius I, care urma să cucerească Scifia, generalul grec Alexandru cel Mare, împăratul roman Traian, khanul bulgar Asparuh și mulți alți generali.

Satul Orlivka este singurul sat basarabean ai cărui locuitori sărbătoresc Crăciunul pe 25 decembrie și urmează această tradiție din generație în generație. Există încă un rit unic de colindat de Crăciun „Mosul”, care combină elemente păgâne și creștine. Aceasta este o acțiune strălucitoare care atrage turiști din toată Ucraina, precum și din Moldova și România.

Switch The Language